



کارتوگرافی
در تعریف کارتوگرافی به ارائه دو تعریف می پردازیم :
تعریف عام : کارتوگرافی عبارت است از هنر و تکنولوژی ایجاد نقشه ها و بررسیآنها به عنوان مدارک علمی و کار هنری که این تعریف تمام نقشه ها را در بر می گیرد .
تعریف خاص : کارتوگرافی عبارت است از مجموعه عملیاتی که تا مرحله مهیا شدننقشه انجام می شود و شامل گردآوری اطلاعات ، طبقه بندی ، ارزیابی ، تألیف ، طراحی ،ترسیم و چاپ می گردد .
انسان با دید محدودش با محیط نا محدود روبروست لذا بایدمحیطش را کوچک کند و به تصویر بکشد یا به بیان دیگر به تولید نقشه بپردازد و در اینراه کارتوگرافی به کمک ما می آید .
همزمان با پیدایش جوامع انسانی تاکنون ، بشراز ابتدایی ترین راه ها تا پیشرفته ترین حالت آن به انتقال مفاهیم می پردازد .
برای دیدن کامل پروژه به ادامه مطلب رجوع کنید
ورق کاری
ورقکاری به مجموعه عملیاتی اطلاق میشود که بمنظور فرم دادن ورقها انجام میگیرد.
این عملیات بسیار متنوع میباشند:
1- بریدن:
برای بریدن ورقها از انواع قیچیهای دستی و یا ماشینی کمک میگیرند که عبارتند از:
قیچی گیوتین - قیچی گرد بر
2- خم کردن:
در انواع کارهای ورقکاری به موارد زیادی برخورد می کنیم که برای تأمین فرم مورد نظر، افزایش مقاومت در مقابل خمش، جلوگیری از آسیب به دست، ایجاد اتصال و غیره نیاز به خمکاری وجود دارد. وسایل و ماشین آلاتی که برای این منظور بکار میروند متنوع بوده و با هر کدام خمهای معینی را میتوان بوجود آورد.
برای دیدن کامل پروژه به ادامه مطلب رجوع کنید
آجر در ساختمان از زمانهای بسیار دور جا و مکانی داشته و توانسته جای خود را در تاریخ پرکندو سرآمد مصالح ساختمانی باشد آجر در زمانی که در بابل اختراع شد و ساختن خشت و پختن آن معمول گشت. روزبروز در پهنه گیتی گسترش پیدا کرد و می توان گفت بطور شعاعی کره زمین را دربرگرفت. خاک رس در اکثر نقاط زمین یافت می شود و این بهترین وسیله ای بود که اکثر مردم دنیا با آن شناخت پیدا کردند و پس از اینکه آن را به شکل خمیر گل درآوردند، در قالب به آن فرم دادند و در مقابل هوا و آفتاب خشک کردند و در کوره به آتش کشیدند و پختند و پس از اینکه جسم مقاومی شد از آن درخانه سازی و دیگر کارهای ساختمانی مورد بهره برداری قرار دادند. ساده ترین مصالح ساختمانی که از دیرزمان تا به امروز در دسترس فقیرترین و غنی ترین مردم دنیا قرار داشته همانا خشت و آجر می باشد.
ساخت این فرآورده رسی هنوز هم به مقدار زیاد مطابق روش های سنتی انجام می شود. البته در نتیجه پیشرفت های تکنولوژی درصد سال اخیردستگاه های مدرنی با کارآیی بسیار بالا ساخته شده است که علاوه بر افزایش تولید، محصول از کیفیت بالاتری برخوردار می باشد جریان تهیه آجر پنج مرحله عمده را به شرح زیر طی می کند:
- تهیه و آماده نمودن ماده اولیه
- تهیه گل
- تهیه خشت
- خشک کردن خشت
- پخش آجر
تهیه آجر در تمام مراحل یادشده بالا به دو طریق صنعتی و سنتی( ماشینی و دستی) انجام می شود.واضح است در صورت دقت در روند تهیه مواد اولیه و تولید، محصول به دست آمده به روش صنعتی یا ماشین از کیفیت و کمیت بالاتری برخوردار خواهد بود.
جوشکاری انفجاری فرایندی است که در آن ماده منفجره روی یک یا دو قطعه کار گذاشته شده و نیروی فشاری لازم جهت جوشکاری را تأمین می کند. موج ضربه ای که در اثر انفجار به وجود می آید، کلیه اکسیدها و آلودگی های سطحی را از بین می برد. این روش کاربرد گسترده ای در جوشکاری فلزات غیر همجنس و جوشکاری های زیر آب دارد.